Avakado Yağı

Avakado Yağı

Avakado Yağı, avakado çekirdeklerinin presslenmesi ile elde edilir.

Avakado Aztek uygarlığı zamanından beri bilinen bir meyvedir ve isminide Aztek Uygarlığı’ndan almaktadır. Aztekler Avakadonun üç değişik türünden Meksika’da yetişenine, erkek yumurtalığı anlamına gelen ahuacatl ismini vermişler ve o isim yüzyıllar boyunca değişerek, günümüze avakado olarak gelmiştir. Lezzetli, besin değeri çok yüksek ve güçlü bir afrodizyak olan avakadonun faydaları şaşırtıcıdır.

Enerji değeri yüksek bir meyve olan Avokado yağ ve protein açısından da oldukça zengindir. Ayrıca bol miktarda A ve E vitamininin yanında B grubu vitaminleri ve potasyum gibi mineralleri içinde barındıran zengin bir besindir.

Avakado kabuğu yeşil, yenen kısımları beyaz, iri çekirdekli bir meyvedir. Lezzetini anlamak için olgunlaşmasını beklemek gerekmektedir. Bunun için hemen tüketmek üzere satın alıyorsanız, yumuşak olanı seçmeniz gerekir. Seçerken aynı zamanda derisinin parlak ve kaygan olmasına, salladığınızda çekirdeğin sesinin gelmesine dikkat ediniz.

Birkaç gün sonra tüketecekseniz, sert olanı tercih etmeniz daha iyi olacaktır.Avokado çok çeşitli şekillerde yenebilen bir meyvedir. Salatası, kanepe türleri, makarna sosu  ve Meksika mutfağına özgü bir guacamole mezesi şeklinde yenebilir.
Anavatanı Meksika, Guatemala ve Güney Amerika’nın kuzey sahillerinde yetişir. Genelde kozmetik sektöründe kullanılmaktadır. Güzellik kremleri, güneş koruyucu kremler, şampuan yapımında avokado yağından yararlanılır