Çam Yağı

Çam Yağı

Çam Yağı, Çam ağacının kullanımı çok eskilere dayanır. kurutulmuş çiçek, odun, reçine, meyve veya kabukların yakılarak tütsülenmesi ile hastalar tedavide, temizlikte veya bazı ilkel kabilelerde batıl inançlarında tapınmalarında kullanılmıştır.
 Çiçekler ezildikten sonra sabun, kozmetik madde yapımında ve tedavi maksadıyla kullanılmıştır.
ağacın yaprak, kok, gövde, reçine veya kabuklarından özel metotlarla damıtılarak esanslar ve yağlar elde edilmiştir. .
  MÖ: 3000 yıllarında şimdiki pakistan’da kullanıldığı bilinmektedir. sedir, tarçın ve çam yağının MS: 1400’lü yıllarda mısırda su buharı ile damıtılarak ve hatta eter yağı hareketsiz yağ içerisinde çözerek, bundan fitil, krem, yakı,saç çıkartıcı olarak kullanmışlar ve tozlar imal ettikleri saptamıştır.
 Filistin, Sümer, Asur, Roma, eski Hint ve eski Çinlilerinde çam yağını özellikle saçları için kullandıkları bilinmektedir.
Sayesinde saç dökülmesinin artık çaresi var.
Saç köklerinizin ve vücudunuzun ihtiyacı olan mineral ve maddeleri yeterince alamazsanız saçlarınızda dökülme ve saç köklerinizde güçsüzleşme meydana gelmektedir. Bu yüzden zaman geçtikçe saçlarınızın döküldüğünü ve güçsüzleştiğini gözle görülür şekilde hissedersiniz.
İçerisinde saçınızın ihtiyacı olan tüm mineral ve maddeleri bulundurur
Zengin içeriği ile dökülen saçları tekrardan kazanabilir ve cansızlaşan saçlar güçlendirilir
Çam Yağı kullanılan saçlar ihtiyacı olan tüm mineralleri yapısına alır.
Çam Yağı’nın sürekli ve düzenli kullanımda saç dökülmesini önlediği, zayıflamış saç köklerini canlandırıp saça direnç, dolgunluk, parlaklık ve canlılık kazandırdığı kanıtlanmıştır.
Çam yağı saçların yağlanmasını kesinlikle önler.
Bu katagorideki çam yağı dahilen kullanılmaz.