Defne Yaprağı Yağı

Defne Yaprağı Yağı

Defne Yaprağı Yağı, defne yapraklarının buhar distilasyonu ile elde edilir.

Güzel kokusuyla bizi büyüleyen defne yaprağı yemeklere lezzet vermekle kalmıyor sağlığımıza da çok faydası dokunuyor…
Güzel kokulu defne Defnegiller familyasının Laurus cinsini oluşturan bitki türlerinin ortak adıdır.

Defne, her zaman yeşil bir ağaçtır. Yazın ve kışın yaprağını dökmez. Aromatik bir bitki olan defnenin kokusu hoştur. Defne yaprağı, yemeklere lezzet vermek amacıyla kullanıldığı gibi tıbbi etkileri de bulunmaktadır. Çay ve ilaç yapımında kullanılır. Ayrıca yapraklar çorba, balık, et gibi yemeklere koku vermek için de kullanılır. Yapraklarını dökmeyen ve siyah kabuklu ağaç olan defne ülkemizde genel olarak Ege, Akdeniz, Karadeniz`de yetişir. Yaprağı ve meyvesinin yağı ihraç edilir. Defnenin yaprakları ilaç ve kozmetik endüstrisinde kullanılmaktadır. Yapraklarından elde edilen  edilen defne yağı antiseptik özelliğe sahiptir.”

0 Yorum

Bir yorum yazın