Deniz Kadayıfı

Deniz Kadayıfı

Deniz Kadayıfı, Gerek duyulan bir uyarı : Deniz Kadayıfı bir yosun türüdür ve fotoğraftardanda anlaşılagı gibi ithaldir , son yıllarda ulkemizde yok denecek kadar kıttır..!

Kış aylarında en çok kullanılan ve gündemde olan bitkilerden, genellikle ya bir yerde reklamı yapılmıştır yada birinden faydalı olduğu konusunda tavsiye edilerek duyulmuştur…

bitkinin kokusu ağır ,tadı da acımsıdır.

bir çok faydaları vardır:

mide ve ülser hastalığı

hazımsızlık -gaz

bronsıt-öksürük-astım-nefes darlığı

balgam söktürür

ishali keser

kullanımı:

tadının acımsı olduğundan dolayı cocuklar cok severek içmezler onun için mutlaka tatlandırmak gerekir,sabah akşam bir fıncan vermek yeterlidir.

yetişkinler ise gunde uc fıncan ıcebilirler…

su-ıhlamur  veya sut ile kaynatılıp bal ile tatlandırılabilir.

isterseniz elma+portakal+tarcın gıbı meyve ve baharatlarla kaynatabilirsiniz.

 

5-6 gram kadar deniz kadayıfını once suda bekletın ki tuzu ve acımsılığı bır nebze olsun gıtsın.

daha sonra ıkı su bardağı su yada sut veya ıhlamur ıcıne ekleyıp kaynatabilirsiniz.kaynadığı vakıt zaten hem koyulaşacak hemde neredeyse bir su bardağına yakın hale gelecek.

.