Etiket araması: egzama

Ayrık Kökü

” Ayrık Kökü Ayrık Kökü, tarla ayrığı rizomları polisakkarit bir madde olan tritisin ile uçucu yağ, yapışkan bitki sıvısı, potasyum, salisilik asit, saponin ve mikrop kırıcı bazı maddeleri içerir. Bu ayrıkotu türünün tıbbi etkileriyle onlardan yararlanma yöntemleri şöylece özetlenebilir: Ayrık kökü idrar söktürücü ve hafif yumuşatıcı tesirdedir.Mesane ve böbreklerde taş, prostat, mide ve bağırsak iltihaplarında … Continue reading Ayrık Kökü

Karaçalı

” Karaçalı Karaçalı, kuru, otlu, taşlık yerlerde, çalılıklar arasında, orman alanında ve memleketin sıcak bölgelerinde bulunur. Kullanılan kısımlar: Meyveler; Meyveler( ağustos-eylül aylarında) toplanır. Meyveler sopalanarak düşürülür ve toplanır. Gölgede veya 45 dereceye kadar ısılı fırınlarda kurutulur. Kuru meyveler açık kahverengi , kokusu, kekre tattadır. % 12 rutubete müsaade edilir. Torbalarda paketlenir. Kuru ve havadar binalarda … Continue reading Karaçalı

Sarı Sabır

” Sarı Sabır Sarı Sabır, Sabır reçinesi, halk tababetinde karaciğer ve safra hastalıklarına sarılık, kanser tümürlerine, baş ağrısı vs için kullanılması tavsiye olunur. Akademik filatov, sabur hulasası ile ağır hastaları tedavi usulunu getirmiştir. O bitkiyi karanlıkta ve düşük harakette 12 gün tutmuştur. Bu gibi bitkilerden sulu hulasa hasta organizmada direnç fonksiyonlarını arttırmaktadır. Bu eksraktlar göz … Continue reading Sarı Sabır

Ardıç Katranı

” Ardıç Katranı Ardıç Katranı,bir ağaç olan, ardıçtan elde edilen ardı katranı ve ardıç katranı yağı, deri hastalıklarında kullanılan maddelerdir. Haricen, deriye sürmek yoluyla (1 K. katran ve 9 K. vazelin karışımı) kullanılır. Ülkemizde, bu katran yerine, Andız katranı, Çam katranı veya Sedir katranı kullanılmaktadır. Yağı, ergenlik, egzama, saçkıran, kellik, uyuz ve sedef hastalığında kullanılır. … Continue reading Ardıç Katranı

Karabaş Otu

” Karabaş Otu Karabaş Otu, ballıbabagiller familyasındandır. Batı ve Güney Anadolu’da makiliklerin arasında yabani olarak yetişen, 50 cm’ye kadar boylanabilen çalımsı görünüşlü çokyıllık bir lavanta türüdür. Grimsi yeşil tüylü, kenarları kıvrık, dar ve uzun yaprakları vardır. Çiçekleri siyahımsı koyu mor renkli ve silindirik yapıda olup başaklar halinde yaz aylarında açar. Bitki, bu çiçeklerden olgunlaşan tohumlarını … Continue reading Karabaş Otu

Baobab Yağı

” Baobab Yağı Baobab Yağı,  afrika ve İskandilav ülkelerinde kozmetik sanayinin göz bebeği durumundadır,bugün dünyanın en ünlü kozmetik markaları ürünlerinde baobab yağını kullanmalarının ana sebepleri şunlardır: Baobab tohumlarından elde edilen baobab yağı sağlıklı bir cilt için gerekli olan A, C, D, E, F Vitaminleri ve beta-karoten, amin asitler, tartarik asiti yüksek miktarda içerir. Baobab yağı … Continue reading Baobab Yağı

Roybos Çayı

” Roybos Çayı Roybos Çayı, Roybosun hikayesi Cedarberg`da başlar.Yerliler igne yaprakli bu bitkiden lezzetli ve aromali cay elde edilebildigini bulmuslardir.Bu yabani bitkiyi toplamaya,baltalarla kesmeye,güneste fermente etmeye,kurutmaya ve çekiçle ufalamaya baslamislardi.Guneyafrika kabileleri ise eskiden beri bu bitkinin saglik uzerindeki etkilerini biliyorlardi.Ayrica lezzeti,doygun rengi ve tamamen dogal aromasi ile kaprisli topluluklarda bircok hayrani vardir ve genis kitlelerce … Continue reading Roybos Çayı