Etiket araması: gastrit

Sığla Yağı

” Sığla Yağı Sığla Ağacı, (Günlük Ağacı) Türkiye’nin Güneybatı bölümünde yayılış gösteren ve dünyada başka hiçbir yerde bulunmayan endemik bir ağaç türüdür. 300 yıl kadar uzun ömre sahiptir. Boyu, 15-20 metre, uygun koşullarda 35-40 metreye ulaşır. Kışın yapraklarını döker.   Türkiye’de en geniş yayılışını Muğla’da özellikle’de Marmaris, Dalaman, Köyceğiz ve Fethiye dolaylarında göstermiştir. Osmanlı İmparatorluğu … Continue reading Sığla Yağı

Akasya Çiçeği

” Akasya Çiçeği Akasya Çiçeği, Akasyanın vatanı Kuzey Amerikadıır.Bizde genellikle yol kenarlarında, demiryolu boylarında kültür yetiştirildiği gibi, toprak kaymalarına karşı da yetiştirilir. Dallı, 20 m. kadar yükseklikte bir ağaçtır.Gövde kabukları boz kahverenginde ve çatlaktır.Yapraklar; saplı, tüysü olup dip kısmında ilişer çıkıntı bulunur.Çiçekler beyaz, kokulu ve gözenekli salkım şeklinde, çiçek demeti halinde sarkar.Meyve kahverengi fasülye şeklinde … Continue reading Akasya Çiçeği

Darul Fülfül

” Darul Fülfül Darul Fülfül, uzun biber adıyla da bilinen ve yaprak dökmeyen tırmanıcı bir bitkidir. Rezin, piperin, nişasta ve darıfülfül kokusunu veren uçucu bir yağ içerir.   Darul Fülfül’ün  Faydaları; Mikrop öldürücüdür. Hazmı kolaylaştırır. İştah açar Kusmayı önler. şeker hastalığında faydalıdır. İdrar ve gaz söktürür. Gastrite iyi gelir. Cinsel gücü arttırır. Ağız Kokusunu Giderir … Continue reading Darul Fülfül

Kırlangıç Otu

” Kırlangıç Otu Kırlangıç Otu, bulunduğu yerler; Gölgelik sulak ve taşlık yerlerde, çalılıklar arasında, seyrek ağaçlı ormanlarda, harap yerlerde ve orman kenarlarında bulunur. Yalnız karadeniz kıyılarında görülmektedir. Kullanılan Kısımlar: Saplar; çiçek açma zamanında mayıs haziran aylarında toplanır. Gölgede veya sıcaklığı 60 derece olan fırınlarda kurutulur. Bitki toplanırken hiçbirşekilde ezilmemelidir. Kuru bitkinin sapı yeşil, yaprakların üst … Continue reading Kırlangıç Otu

Hazanbel

” Hazanbel Hazanbel, Yılanyastığıgiller familyasındandır. Ana-yurdu Hindistan’dır. Ama Asya, Avrupa ve Amerika kıtalarına kadar yayılmış çokyıllık otsu ve rizomlu bir su bitkisidir. Anadolu’da Sapanca, Yeniçağa ve Beyşehir göllerinin kıyılarında bol bol yetişir. 50-125 cm. boylanabilir. osmanlı imparatorluğu döneminde eğirotu sağlığa yararlı özellikleri nedeniyle sıkça kullanılmış ve Evliya Çelebi ünlü Seyahatname adlı yapıtında, bitkinin niteliklerinden övgüyle … Continue reading Hazanbel

Nöbet Şekeri

” Nöbet Şekeri Nöbet Şekeri, Halk arasında ilâç olarak kullanılan billûrlaşmış şekere nöbet şekeri denir. Nöbet şekeri: Diğer bilinen ismiyle kaya şekeri ses açmak için çok ideal doğal bir maddedir Faydaları: Sesi kuvvetlendirir Ses kısıklığına iyi gelir özellikle yazın emilerek tüketilmesiyle vücuttaki harareti alır Ses açıcı özelliği vardır Nöbet şekeri, eşit oranlarda damlasakız ve zerdeçalla … Continue reading Nöbet Şekeri

Çam Sakızı

” Çam Sakızı Çam Sakızı Faydaları Mideye kuvvet verir. gastrit tedavisinde kullanılır şekeri düşürür. Diş ve diş etlerini temizler ve kuvvetlendirir Çam sakızı yaraların üzerine konursa iyileştirir İdrarı söktürür. Kaynatılıp suyu içildiğinde astım ve öksürüğü keser. Çiğnenip yutularak-kaynatıp içilerek kullanılır “