Etiket araması: gaz söktürücü

Lavanta Yağı

” Lavanta Yağı Lavanta Yağı, lavanta çiçeklerinin buhar distilasyonu ile elde edilir. İdrar ve gaz çıkartma sorunu yaşayanlara faydalı gelen lavanta yağının bir diğer özelliği ise terlemelere iyi gelmesi. Aynı zamanda lavantanın diğer faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz. Karın şişliğine iyi gelir,migren ağrılarının azalmasına yardımcı olur, bağışıklık sistemine yardımcı olur,karaciğere faydalıdır ve karaciğer yetmezliği hastalarına yarar … Continue reading Lavanta Yağı

Kedi Otu Kökü

” Kedi Otu Kökü Kedi Otu Kökü, kediotugiller familyasının örnek bitkisidir. Anayurdunun neresi olduğu bilinmeyen kediotunun, dünyanın çeşitli yerlerinde 150 kadar türü yetişmekte, 10 kadar türü ülkemizde de görülmektedir. Bunlardan konumuzu en çok ilgilendiren türüne Tıbbi kediotu (V. offıcinalis) denilir. Bedene yararlı etkileri Antik çağlarda da bilinen kediotunun bilimsel adındaki valere kökü Latince`de “”sağlıklı olmak”” … Continue reading Kedi Otu Kökü

Kara Halile

” Kara Halile Kara Halile, Hindistan’da yetişen bir bitkinin olgunlaşmadan önce toplanan ve kurutulan küçük, sert, kokusuz taneleridir. Sarı halile ve kara halile olmak üzere iki türü vardır.   Kara Halile Faydaları Kabızlığı giderir. Vücuda kuvvet verir. Zayıflığa ve kansızlığa karşı faydalıdır. Sinirleri güçlendirir. Başta mide ve bağırsaklar olmak üzere sindirim sistemindeki yara ve kanamalara … Continue reading Kara Halile

Darul Fülfül

” Darul Fülfül Darul Fülfül, uzun biber adıyla da bilinen ve yaprak dökmeyen tırmanıcı bir bitkidir. Rezin, piperin, nişasta ve darıfülfül kokusunu veren uçucu bir yağ içerir.   Darul Fülfül’ün  Faydaları; Mikrop öldürücüdür. Hazmı kolaylaştırır. İştah açar Kusmayı önler. şeker hastalığında faydalıdır. İdrar ve gaz söktürür. Gastrite iyi gelir. Cinsel gücü arttırır. Ağız Kokusunu Giderir … Continue reading Darul Fülfül

Tarhun

” Tarhun Tarhun yapraklı dalları iyot, mineral tuzlar, A ve C vitamini yönünden zengindir. Körpe ya da kurutulmuş yaprakları pek etkili çeşnisi nedeniyle, Fransızlarınki gibi dünyanın en seçkin mutfaklarında baharat olarak bolca kullanılmaktadır. Bitkinin tıbbi etkileri ve bunlardan yararlanma yöntemleri 1. Zararsız ve etkili bir iştah açıcıdır. 2. Sindirim salgılarını artırarak sindirimi kolaylaştırır. 3. Mide … Continue reading Tarhun

Çemen Tohumu

” Çemen Tohumu Çok keskin kokulu olan çemen otu tohumlan, % 30’a varan oranda yapışkan bitki sıvısı ile uçucu ve sabit yağlar; trigonellin, kolin ve kumarin adlı maddeleri içerir. Bazı ülkelerde baharat olarak kullanılan bu tohumların bizdeki başlıca kullanım alanı, pastırma imalatıdır. Burada tohumlar ezilip pastırmanın üzerine sıvanan keskin kokulu “”çemen”” adlı macunun içine ana … Continue reading Çemen Tohumu

Rezene

” Rezene Rezene, hoş kokulu, gri-açık yeşil renkte, ince uzun ipliksi görünüşlü yaprakları sonbaharda bronz renge döner. Gene hoş kokan küçük ve sarı çiçekleri yaz ortasında açar ve çiçek salkımları bileşik şemsiye görüntüsü kazanır. Aslında birer meyve olan hoş kokulu, küçük, silindir yapılı, üzeri çıkıntılı kıvrık tohumları yeşil-kahverengidir. Bitki, açıklık alanlarda tohumlarını dökerek çoğalır. İnsan … Continue reading Rezene

Melisa Yaprağı

” Melisa Yaprağı Melisa Yaprağı, ballıbabagiller familyasındandır. Akdeniz havzasının bitkisi olup Güney Avrupa’da yaygın biçimde tarımı yapılmaktadır. Ülkemizde de Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişir. 100 cm. kadar boylanabilen, dayanıklı çokyıllık otsu bitkidir. melisa sitral, stranellal, linalol ve pinemi içeren uçucu yağlar ile flavon ve reçine içerir. Körpe yaprakları hoş limon kokusunu vermesi için salatalara, … Continue reading Melisa Yaprağı

Zahter

” Zahter Zahter, Ballıbabagiller familyasındandır. Anayurdu bilinmeyen, Güney Avrupa’da ve ülkemizde yabani olarak yetişen, Fransa ve ispanya’da tarımı yapılan bir ya da genelde çokyıllık bodur çalı tipinde dayanıklı otsu bitkilerdir. 10-45 cm. kadar boylanabilen saterlerin 14 kadar türü Anadolu’da görülür. Bunlardan konumuzla ilgili olanları, Dağ sa-teri (S. montana) ile Adi sater (S. hortensis)’dir. zahterlere hoş … Continue reading Zahter

Kakule

” Kakule Kakule, zencefilgiller familyasındandır. Anayurdu bilinmeyen, ancak Güney Hindistan ile Asya’nın sıcak ve bataklık orman alanlarında yabani olarak yetişen, çokyıllık duyarlı otsu bitkidir. İklim uygun olmadığından ülkemizde yetişmeyen, 3-5 m. boylanabilir. Mızrak biçimli iri yapraklarının üzeri koyu yeşil olup yaprakların altı daha açık yeşil ve ipeksi görünüşlüdür. Kakule tohumları % 4’e varan oranda uçucu … Continue reading Kakule