Etiket araması: grip

Çam Balı

” Çam Balı Çam Balı, üretiminde kalite lideri olan Türkiye’nin gurur kaynağı Karadeniz balı kahvaltı sofralarınızda sizlere eşlik edecektir. Çam balının en önemli özelliği kıvamı bozulmadan veya donmadan yıllarca saklanabilmesidir. Bu nedenle pazarlaması da kolaydır. Koyu bulanık kahverengi renkte, keskin bir tadı ve çam ağacına özgü rayihası vardır.   Çam ağaçlarında yaşayan bir böcek türünün … Continue reading Çam Balı

Uçkun Kökü

” Uçkun Kökü Kullanımı Uçkun ; çok sık tüketilmese de çok önemli faydaları bulunmaktadır. Bilimsel olarak her derde deva olduğu kanıtlanmıştır. Halk dilinde uçkun ya da ışkın olarak adlandırılan bitki, doğal ilaç olarak nitelendirilmektedir. Bilimsel adı ise “Reun Ribes” ‘’dir. Özellikle kanser ile mücadelede kullanılan bu şifa kaynağı bitki, hücrelerin yenilenmesinde ve gelişmesinde önem teşkil … Continue reading Uçkun Kökü

Kestane Balı

” Kestane Balı Kestane Balı, Alman bilim adamlarının deneyimlerine göre kestanebalı, yara tedavisinde antibiyotikten daha etkili. Ama yara tedavisinde kullanılan sıradan bal değil. Kestanebalı olarak adlandırılan bu bal; birçok antibiyotiğe karşı direnç kazanmış bakterilerin bulaşık olduğu kronik yaraları bile birkaç hafta içinde tamamen iyileştiriyor. Bonn Üniversitesi tıp uzmanları. Birçok bakterinin antibiyotiklere direnç kazanmasından sonra balın … Continue reading Kestane Balı

Öksürük Otu

” Öksürük Otu Öksürük Otu, (Diğer adları: Devetabanı, Farfaraotu, Kabalak, Kavalak solucanotu) Bileşikgiller familyasındandır. Tüm Avrupa’da yaygın olup ülkemizde de gevşek topraklarda ve nemli tepe sırtlarında yetişen, çokyıllık dayanıklı otsu bitkidir.  10-30 cm. boylanabilen öksürükotunun küçük çiçekleri, ilkbaharın başında yapraklarından önce görünür ve uzun sap üzerinde tek tek sarı renkli olarak açarlar. Yeşil renkli yapraklarının … Continue reading Öksürük Otu

Kına Kına Kabuğu

” Kınakına Kabuğu Kınakına Kabuğu, kökboyasıgiller familyasından, 5-20 m boylanabilen bir bitkidir. Yaprakları eliptik veya yumurta şeklinde kenarları bütündür. Yaprakların üstü koyu yeşil ve tüysüz, alt yüzeyi tüylü ve eski yaprakları esmer veya kırmızı bir renk alır. Çiçekleri dalların uç kısmında topluca bir arada bulunur. Anayurdu Peru ve Bolivya olan ve sanayii bitkisi olarak Cava, … Continue reading Kına Kına Kabuğu

Ihlamur

” Ihlamur Ihlamur, bulunduğu yerler; Dağların alt kuşaklarında, alçak yerlerde yetişir. Yapısı: Yüksek ağaçtır. Dallı koronludur. Tababette her üç cins ıhlamur, kış ıhlamuru ( tilia cordata), yaz ıhlamuru (T. Platyphillos), gümüşi yapraklı (T. Argentea) ıhlamur çiçeklerleri kullanılır. Kış ıhlamurunun yaprakları 2-8 cm. uzun ve hemen o kadarda geniş,üst yüzü çıplak koyuyeşil,tüylü. Çiçekler 4-16 arası grup … Continue reading Ihlamur

Ekinezya

” Ekinezya Ekinezya, çiçekleri görünüşleriyle papatya ve ayçiçeğini andırır. Bu çiçeklerden oluşan meyveleri, tek tohumlu kapçıklar halindedir. Tohumuyla çoğalan ekinezyalar, en iyi şekilde bol güneş alan otlaklarda yetişir. Ülkemizde de sağlığa çok yararlı bu bitkinin yetiştirilmemesi için hiçbir neden bulunmamaktadır. Ekinezya bitkisi, uçucu yağlar, meyve şekerleri, ekinezin adlı özel bir madde ile fenol içerir. bedenin … Continue reading Ekinezya