Etiket araması: iştah açıcı

Tarhun Otu Yağı

” Tarhun Otu Yağı Tarhun Otu Yağı, tarhunun yapraklaranının buhar distilasyonu ile elde edilir. Yaprak ve dalları iyot, mineral tuzlar, A ve C vitamini yönünden zengindir.   Körpe ya da kurutulmuş yaprakları pek etkili çeşnisi nedeniyle, Fransızlarınki gibi dünyanın en seçkin mutfaklarında baharat olarak bolca kullanılmaktadır.   Tarhun Otu Yağı Faydaları 1. Zararsız ve etkili bir … Continue reading Tarhun Otu Yağı

Defne Tohumu

” Defne Tohumu Defne Tohumu, defnegillerden yaprakları güzel kokulu ve yaz kış yeşil olan ağaçtır. 4-5 metreye kadar uzayabilen ve sarı renkte çiçekler açan defnenin meyveleri yuvarlaktır. Rengi siyahımsıdır. Yapraklarından yeşil renkli yağ çıkarılır. Sabun ham maddesi olarak da kullanılmaktadır.   Defne Tohumu’nun Faydaları Mikrop öldürücüdür. Hazmı kolaylaştırır. İştah açar. Ateşi düşürür. Terletir ve vücuda … Continue reading Defne Tohumu

Darul Fülfül

” Darul Fülfül Darul Fülfül, uzun biber adıyla da bilinen ve yaprak dökmeyen tırmanıcı bir bitkidir. Rezin, piperin, nişasta ve darıfülfül kokusunu veren uçucu bir yağ içerir.   Darul Fülfül’ün  Faydaları; Mikrop öldürücüdür. Hazmı kolaylaştırır. İştah açar Kusmayı önler. şeker hastalığında faydalıdır. İdrar ve gaz söktürür. Gastrite iyi gelir. Cinsel gücü arttırır. Ağız Kokusunu Giderir … Continue reading Darul Fülfül

Tarhun

” Tarhun Tarhun yapraklı dalları iyot, mineral tuzlar, A ve C vitamini yönünden zengindir. Körpe ya da kurutulmuş yaprakları pek etkili çeşnisi nedeniyle, Fransızlarınki gibi dünyanın en seçkin mutfaklarında baharat olarak bolca kullanılmaktadır. Bitkinin tıbbi etkileri ve bunlardan yararlanma yöntemleri 1. Zararsız ve etkili bir iştah açıcıdır. 2. Sindirim salgılarını artırarak sindirimi kolaylaştırır. 3. Mide … Continue reading Tarhun

Bala Hatun Şerbeti

” Bala Hatun Şerbeti Bala Hatun Şerbeti, Anadolu’da gerekse Hind, Mısır ve Mezopotamya’da hastalıklara karşı ve kuvvet verici olarak kullanılmıştır. Selçuklu ve Osmanlılar zamanında, Anadolu’da en iyi şerbeti ve macunu ilk Türk eczâcıları yaparlardı. Şerbetçilik Türklerde ayrı bir esnaflık kolu olup, Evliyâ Çelebi zamanında Anadolu’da’da 3000 şerbetçi dükkanı bulunmaktaydı. Aktarland bala hatun şerbeti târihî Türk … Continue reading Bala Hatun Şerbeti

Rezene

” Rezene Rezene, hoş kokulu, gri-açık yeşil renkte, ince uzun ipliksi görünüşlü yaprakları sonbaharda bronz renge döner. Gene hoş kokan küçük ve sarı çiçekleri yaz ortasında açar ve çiçek salkımları bileşik şemsiye görüntüsü kazanır. Aslında birer meyve olan hoş kokulu, küçük, silindir yapılı, üzeri çıkıntılı kıvrık tohumları yeşil-kahverengidir. Bitki, açıklık alanlarda tohumlarını dökerek çoğalır. İnsan … Continue reading Rezene

Kişniş

” Kişniş Kişniş, halk tababetinde mide ve bağırsak ağrıları, gazlar ishal, dizanteri, öksürük, nefes darlığı, kusma befes borusu(trahelt) bronşit, süt artışında kullanılır. Haricen birçok iltihaplara karşı, çıban, cerahatlı yaralar vesairede lapa halinde kullanılır. Veteriner hakimlikte hayvanlarda solucanlara karşı kullanılır. 1. Kişniş tohumları içerdiği yağlarla mideyi uyarır; iştahı açar, sindirimi kolaylaştırır ve hazımsızlığa iyi gelir. 2. … Continue reading Kişniş

Keçi Boynuzu Unu

” Keçi Boynuzu Unu Keçi Boynuzu Unu, Günümüz yaşam şartlarında maruz kaldığımız eletromanyetik kirlilikle vücuda giren radyasyonu dışarı atma özelliğine sahip keçiboynuzu, 7’den 70’e herkesin günlük vitamin ihtiyacını karşılamaktadır. Akciğer ödemine karşı keçiboynuzunun desteği bulunmaz bir imkan. Balgam söktürücü gücü ve astıma karşı olan tedavi edici gücü de çok fazladır. Keçiboynuzunun en önemli özelliği nefes … Continue reading Keçi Boynuzu Unu

Ebe Gümeci

“Ebe Gümeci Ebe Gümeci, labadanın yapraklarında çeşitli mineral ve vitaminler; kazık köklerinde nişasta, şekerler, reçine ve antrakinon türevleri bulunur. Anadolu’nun bazı yerlerinde labada yapraklarıyla salata, sebze yemekleri ve ‘efelek dolması’ denilen özel etli yemeği yapılır. Meyvelerinin demlendirilmesiyle yapılan ‘gığış çayı’ bazı yerlerde çay yerine içilir. Kullanılan Kısımlar: Çiçek ve yapraklar kullanılır. Çiçekler, çiçek açma zamanının … Continue reading Ebe Gümeci

Bodur Mahmut

” Bodur Mahmut Bodur Mahmut, kısa mahmut, yer meşesi, yer palamutu, kumalı otu olarak da bilinmektedir. Bileşimlerinde tanen, acı madde, rezin, saponinler ve uçucu yağ içermektedir. Zehirli bileşikler taşımadığından tehlikesiz bir drogdur. iştah açıcı, uyarıcı, kuvvet verici, mide ağrılarını kesici etkilere sahiptir. Mide sorunları ve şeker hastalığına karşı sıkça kullanılmaktadır. Ayrıca adet söktürücü, yara iyileştirici,uyuz … Continue reading Bodur Mahmut