Etiket araması: kabızlık giderici

Uçkun Kökü

” Uçkun Kökü Kullanımı Uçkun ; çok sık tüketilmese de çok önemli faydaları bulunmaktadır. Bilimsel olarak her derde deva olduğu kanıtlanmıştır. Halk dilinde uçkun ya da ışkın olarak adlandırılan bitki, doğal ilaç olarak nitelendirilmektedir. Bilimsel adı ise “Reun Ribes” ‘’dir. Özellikle kanser ile mücadelede kullanılan bu şifa kaynağı bitki, hücrelerin yenilenmesinde ve gelişmesinde önem teşkil … Continue reading Uçkun Kökü

Tetra Yaprağı

” Tetra Yaprağı Tetra Yaprağı Cotinus coggygria Taşıdığı önemli kimyasal maddeler: (Yapraklar): Galotanenler(%25),Glikozidler (flavon),Eterik yağlar_Mirsen,alfa-pinen,komfen,linaol,alfa-terpinol vs. Etkisi(drog’un): Kabız(kurutucu),Antienfektif,Hemostatik, Antiseptik,Rejeneratif. (kullanıldığı durumlar): Diaria, Kanamalı hemoroid, Ülserik kolit, Paradontoz, Ak akıntı, Yaralar, Cilt hastalıkları, Cerahatli sivilceler, Dişeti iltihapları. Dikkat: Zehirlidir. Hazırlama,kullanım şekli ve dozu: Dahili:Dahili kullanılması (içilmesi) tehlikelidir. Sadece uzman önerisi ile içilmelidir “””

Bala Hatun Şerbeti

” Bala Hatun Şerbeti Bala Hatun Şerbeti, Anadolu’da gerekse Hind, Mısır ve Mezopotamya’da hastalıklara karşı ve kuvvet verici olarak kullanılmıştır. Selçuklu ve Osmanlılar zamanında, Anadolu’da en iyi şerbeti ve macunu ilk Türk eczâcıları yaparlardı. Şerbetçilik Türklerde ayrı bir esnaflık kolu olup, Evliyâ Çelebi zamanında Anadolu’da’da 3000 şerbetçi dükkanı bulunmaktaydı. Aktarland bala hatun şerbeti târihî Türk … Continue reading Bala Hatun Şerbeti

Buğday Yağı

” Buğday Yağı Buğday Yağı, Buğday binlerce yıldır insanoğlunun en önemli besin kaynağıdır. En eski uygarlıklardan beri sadece besin olarak kullanılmayıp ayrıca sayılı bir şifa aracıdır. Buğday yağı emiştirme ve sıkma yöntemi ile elde edilmektedir. B vitaminleri ve mineraller içerir. Halk tebabetinde kullanıldığı durumlar Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Beyni ve gözü kuvvetlendirir. Zihin yorgunluğuna iyi … Continue reading Buğday Yağı