Etiket araması: kansızlık

Üzüm Pekmezi

” Üzüm Pekmezi Üzüm Pekmezi, Bursa Orhaneli ve çevresindeki köylerin mahsuludur. Koruyucu kimyasallar içermez  %100 doğal pekmezdir asla glikoz ve mısır şurubu yoktur.Pekmez Tatlısı değildir. Üzüm Pekmezinin Besin İçeriği ve İnsan Sağlığına Sağladığı Faydalar Pekmez de kuru üzüm gibi yüksek şeker içeriği nedeniyle iyi bir karbonhidrat ve enerji kaynağıdır. Ayrıca, mineralleri yoğun olarak içermektedir. Pekmez … Continue reading Üzüm Pekmezi

Cantiyane Kökü

” Cantiyane Kökü Cantiyane Kökü, 1 metre kadar yükseklikte, geniş yapraklı, kalın köklü bir bitkidir. Kökü acıdır. İçi sarı, dışı esmerdir. Kökü tıp alanında kullanılır. Sarı ve mavi türü vardır. Yılan otu olarak da bilinir. İçerisinde acı madde, pektin, tanen, çeşitli alkaloitler, yağ ve şeker bulunur. Centiyane’nin Faydaları; İştah artırır, hazmı kolaylaştırır. Ateşi düşürür, vücuda … Continue reading Cantiyane Kökü

Üzüm Çekirdeği

” Üzüm Çekirdeği Üzüm Çekirdeği, güçlü bir antioksidan ve serbest radikallerin düşmanıdır.Serbest radikaller, normal hücrelere saldırabilen, onları harap eden ya da mutasyona uğratan dengesiz oksijen molekülleridir. Üzüm çekirdeği :, artrit ve alerjiler gibi yaygın hastalıkların tedavisinde kullanılan bir anti-iltihapsaldır. Üzüm çekirdeği: Kılcal damarlar, serbest radikal hasar tarafından kolayca harap edilebilecek minik kan damarlarıdırZayıflayan kılcal damarlar, … Continue reading Üzüm Çekirdeği

Şark Yoncası Tohumu

” Şark Yoncası Tohumu Şark Yoncası Tohumu, alk arasında Şark Yoncası, Kaba Yonca gibi isimlerle bilinmektedir. “Alfa-Alfa” kelimesi “Bütün Gıdaların Babası” anlamına gelir. Lif bakımından çok zengin olan alfalfa bitkisi fasulye ve bezelye gibi baklagiller familyasından olup, kolesterolün düşürülmesi, enerji düzeylerinin artırılması ve kanın toksik maddelerden arındırılmasına destekleyici gıda olarak asırlardır kullanılmaktadır. Kurutulmuş yonca yaprağı … Continue reading Şark Yoncası Tohumu

Dut Pekmezi

” Dut Pekmezi Dut Pekmezi, Elazığ ve çevresindeki köylerin mahsuludur,Koruyucu kimyasallar içermez  %100 Doğal pekmezdir. Yapılışı Haziran ve Ağustos ayları arasında temiz örtülere ırgalanan dutlar, yaprak ve harici maddeler ayıklandıktan sonra örtülerden toplanan dutlar büyük dut kazanlarına aktarılır, kazanda bulunan dutlar ezilerek hazırlanan ocaklarda isi az olan ardıç ve meşe gibi odunların ateşinde kaynamaya bırakılır, … Continue reading Dut Pekmezi

Andız Pekmezi

” Andız Pekmezi Andız Pekmezi, Andız otudan elde edilen pekmezin çok çeşitli insan sağlığına  yararlı  faydaları bulunur.Andız otunun rengi sarı ve tad olarak ise acıdır. Ülkemizde de yetişmekte olan bitkilerdendir.özellikle Hatay ve  Antalya illeri andız yetişen önemli iller arasındadır.Andızın kokusu ise bir hayli serttir.Andızın boyu 2 metreye kadar ulaşabilmekte olup sulak toprak tipini ve rutubetli … Continue reading Andız Pekmezi

HİNDİBA

” Hindiba Hindiba, Bileşikgiller familyasındandır. Anayurdunun Hindistan, Endonezya ya da Mısır olduğu sanılmaktadır. Anadolu’nun her yerinde ekilmemiş tarlalar, yol kenarları ve bayır sırtlarında yabani olarak yetişir. 50-100 cm. kadar boylanabilen dayanıklı otsu bitkidir. Kimyevi Terkibi: Yerüstü kısımlar taraksantni, Flavoksantin, lutein, arnidol ve faladiol, vitamin B1, C ve D, provitamin A laktoserol, asparagin, kolin ihtiva eder. … Continue reading HİNDİBA