Hastalıklar

Mİde ekşimesi (Mide asidi fazlalığında)

Tarif 1
KANTARON: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak ye-meklerden önce 3-4 defada içilir. 

Tarif 2
ACI PELlN-BÜYÜK PELlN: 1 bardak kaynar suya, 1-6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, balla tat-landınlır, günde 2-3 bardak içilir.
Pelin otu  toz haline getirilir, günde 1 -2 gr içilir. 

Tarif 3
NOHUT:  Yemeklerin   üzerine veya luzumunda 3-5 adet çiğ no-hut yenilir.
Nohut toz haline getirilir, luzu-munda yarım, bir çay kaşığı içi-lir.

Tarif 4
PATATES: Patates sıkılır, suyu içilir.

Tarif 5
YULAF UNU: Yulaf unundan çorba yapılıp içilir.

Tarif 6
KILIÇ OTU-SARI KANTARON: 1 bardak kaynar suya, 2 gr bitki konur, 10 dk bekletilip içilir.

Tarif 7
ARDIÇ TOHUMU: Ardıç tohu-mundan 1 gün 4 adet, 2 gün 5 adet, her gün 1 artırarak 15 gün devam edilir. Her gün 1 eksilterek tamamlanır.