Etiket araması: öksürük kesici

Çam Balı

” Çam Balı Çam Balı, üretiminde kalite lideri olan Türkiye’nin gurur kaynağı Karadeniz balı kahvaltı sofralarınızda sizlere eşlik edecektir. Çam balının en önemli özelliği kıvamı bozulmadan veya donmadan yıllarca saklanabilmesidir. Bu nedenle pazarlaması da kolaydır. Koyu bulanık kahverengi renkte, keskin bir tadı ve çam ağacına özgü rayihası vardır.   Çam ağaçlarında yaşayan bir böcek türünün … Continue reading Çam Balı

Limon Otu Yağı

” Limon Otu Yağı Limon Otu Yağı limon otunun distilasyonu ile elde edilir. Limon otu buğdaygiller familyasından bir bitki olup, mideyi rahatlatan ve hazmı kolaylaştıran etkisi vardır. Uykusuzluk şikayetlerini azaltır, doğal kan şekerini düşürücü etkisi bilinmektedir. 90 cm boylarında, limon kokulu uzun yaprakları olan, yoğun tutamlar halinde büyüyen, çok yıllık, çalımsı otsu bir bitkidir. Anayurdu tropikal … Continue reading Limon Otu Yağı

Defne Tohumu

” Defne Tohumu Defne Tohumu, defnegillerden yaprakları güzel kokulu ve yaz kış yeşil olan ağaçtır. 4-5 metreye kadar uzayabilen ve sarı renkte çiçekler açan defnenin meyveleri yuvarlaktır. Rengi siyahımsıdır. Yapraklarından yeşil renkli yağ çıkarılır. Sabun ham maddesi olarak da kullanılmaktadır.   Defne Tohumu’nun Faydaları Mikrop öldürücüdür. Hazmı kolaylaştırır. İştah açar. Ateşi düşürür. Terletir ve vücuda … Continue reading Defne Tohumu

Ayva Yaprağı

” Ayva Yaprağı Ayva Yaprağı, yapraklarının çayı kalp ağrılarına iyi gelmekte. Sakinleştirici özelliği bulunmaktadır.  Sindirime, ekşime sonucu kusmaya iyi geldiği gibi, bronşite, mide ağrılarının sağaltımında da kullanılabilir. Ayva Yaprağı Çayı, kaynatılıp içilirse ishali kesmektedir. Öksürüğü keser. Ayva yaprağı kaynatılır suyu ile gargara yapılır, bu uygulama boğaz ağrısını ve şişliğini giderir. Göz beyazı, göz kapak ve kirpiklerinin … Continue reading Ayva Yaprağı

Bala Hatun Şerbeti

” Bala Hatun Şerbeti Bala Hatun Şerbeti, Anadolu’da gerekse Hind, Mısır ve Mezopotamya’da hastalıklara karşı ve kuvvet verici olarak kullanılmıştır. Selçuklu ve Osmanlılar zamanında, Anadolu’da en iyi şerbeti ve macunu ilk Türk eczâcıları yaparlardı. Şerbetçilik Türklerde ayrı bir esnaflık kolu olup, Evliyâ Çelebi zamanında Anadolu’da’da 3000 şerbetçi dükkanı bulunmaktaydı. Aktarland bala hatun şerbeti târihî Türk … Continue reading Bala Hatun Şerbeti

Karaçalı

” Karaçalı Karaçalı, kuru, otlu, taşlık yerlerde, çalılıklar arasında, orman alanında ve memleketin sıcak bölgelerinde bulunur. Kullanılan kısımlar: Meyveler; Meyveler( ağustos-eylül aylarında) toplanır. Meyveler sopalanarak düşürülür ve toplanır. Gölgede veya 45 dereceye kadar ısılı fırınlarda kurutulur. Kuru meyveler açık kahverengi , kokusu, kekre tattadır. % 12 rutubete müsaade edilir. Torbalarda paketlenir. Kuru ve havadar binalarda … Continue reading Karaçalı

Yoğurt Otu Tohumu

Yoğurt Otu Yoğurt Otu, Bilinen Bileşimi : Potasyum nitrat, katesik tanen, flavon glikozidleri, bir alkaloid.  Yoğurtotu lenf ve kan temizleyici, deri hastalıklarında ve kanser hastalıklarında yararlıdır.  Çayı ile sürekli yapılan gargaralar guatr ağrılarını hafifletir  Çayı ile yapılan gargaralar ses telleri kısıklıklarına da çok iyi gelir.  Cilt yaralarının iyileşmesinde çok yararlıdır.  Ağız yaralarına ve boğaz iltihaplarına … Continue reading Yoğurt Otu Tohumu

Öksürük Otu

” Öksürük Otu Öksürük Otu, (Diğer adları: Devetabanı, Farfaraotu, Kabalak, Kavalak solucanotu) Bileşikgiller familyasındandır. Tüm Avrupa’da yaygın olup ülkemizde de gevşek topraklarda ve nemli tepe sırtlarında yetişen, çokyıllık dayanıklı otsu bitkidir.  10-30 cm. boylanabilen öksürükotunun küçük çiçekleri, ilkbaharın başında yapraklarından önce görünür ve uzun sap üzerinde tek tek sarı renkli olarak açarlar. Yeşil renkli yapraklarının … Continue reading Öksürük Otu

Andız Pekmezi

” Andız Pekmezi Andız Pekmezi, Andız otudan elde edilen pekmezin çok çeşitli insan sağlığına  yararlı  faydaları bulunur.Andız otunun rengi sarı ve tad olarak ise acıdır. Ülkemizde de yetişmekte olan bitkilerdendir.özellikle Hatay ve  Antalya illeri andız yetişen önemli iller arasındadır.Andızın kokusu ise bir hayli serttir.Andızın boyu 2 metreye kadar ulaşabilmekte olup sulak toprak tipini ve rutubetli … Continue reading Andız Pekmezi

Reyhan

” Reyhan Reyhan, Ballıbabagiller familyasındandır. Anayurdu Güney Asya’dır. Ancak, Akdeniz havzası ülkeleri ile Türkiye’de Ege ve Akdeniz kıyı şeridinde sıkça yetiştirilmektedir. 10-40 cm. boylanabilen, biryıllık duyarlı otsu bitkidir. Çok kokulu bir bitki olan fesleğen, bileşimi estragol, linelol, sineol ve pinen adı verilen maddelerden oluşan ve uçucu bir yağ olan fesleğen esansını içerir. Bu nedenle koku … Continue reading Reyhan