Hastalıklar

Romatizma

Umumiyetle eklem, kas ve sinir sistemini etkileyen hastalıklara romatizma denir. Romatizma ağrıları, vücudun her tarafında görülebilir. Halk arasında, romatizma ağrılarına yel denir.

Şişmanlık, hormon dengesizliği, karaciğer yetersizliği, beslenme dengesizliği, mide ve bağırsak bozuklukları, çürük dişler, sinüzit, bademcik iltihapları ve yaşlılık romatizmayı hazırlayan nedenlerin başında gelir. 

Ayrıca, soğuk ve rutubet de çok önemli rol oynar.

Romatizmalı yerlerde ağrı, yanma veya üşütme ve şişlikler görülür. Ağrı bazen dayanılmaz dereceye varır. Hareket etmekte de güçlük çekilir. Tedavi edilmezse, kalp kapağı hastalığı veya bir başka hastalığa neden olur. 3 çeşit romatizma vardır

– Akut eklem romatizması

– Romatoid artrit

– Dejeneratif romatizma

1. tarif

Papatya, söğüt yaprağı, meşe palamudu, sığır kuyruğu, biberiye, mentollü nane,

kuşburnu, defne yaprağı, okaliptus yaprağı, lavanta, mürver çiçeği, hindiba, ısırgan

yaprağı ve ardıç tohumu

Bu otlar harmanlanıp çay olarak içilir.

2. tarif

Portakal, limon, greyfurt, lahana, pırasa, havuç, turp, kereviz, çilek, soğan, sarımsak,

bol miktarda yenir.

3. tarif

Aktarland Masaj Yağı ve Derman krem masaj olarak uygulanır

4. tarif

100 gr. Aktarland at kestanesi tentürü bir tatlı yutulur ve masaj yapılır

5. tarif

Kekik yağı, pelensek yağı, alabalık yağı, çörek otu yağı, papatya yağı, kara biber yağı,

zeytin yağı, okaliptus yağı, biberiye yağı, tamamı karıştırılıp ağrıyan kısma sabah-

akşam sürülerek masaj yapılır.

6.tarif 

Günlük sakızı günde 3 kez aç karına 1 çay kaşığı yutulur.

7. tarif

50 gr. ravent kökü

50 gr. defne meyvesi

50 gr. çörek otu

50 gr. günlük

1 kg. bala karıştırılıp 3 öğün aç karnına 1 yemek kaşığı yenir.

7. tarif

250 gr. Yahudi baklası

200 gr. süzme bal, belli miktarda sirke ile karıştırılıp harici romatizmalara sarılır..

8. tarif

50 gr. ravent kökü

50 gr. turp tohumu

50 gr. günlük sakızı

50 gr. zencefil

50 gr. karanfil

50 gr. havlucan

50 gr. ısırgan tohumu

100 gr. çörek otu tohumu

100 gr. polen

30 gr. arı sütü 100 gram bal ile  karıştırılıp Diğer bitkilerle beraber 1 litre andız pekmezi ile macun yapılıp  3 öğün aç karnına 1 yemek kaşığı yenir.