Etiket araması: sedef

Gül Yağı

” Gül Yağı Gül çiçeklerinden buhar distilasyonu ile elde edilir. Antiseptiktir yani Mikropları Öldürücü özelligi vardır. Cilde canlılık verir. Cildi gerginleştirir. Cilt temizliğinde kullanılır. Doğum lekerini giderir. Boğaz hastalıklarında gargara yapılarak kullanılır.Boğaz ve bademcik iltihaplarının giderilmesi için yardımcıdır. Ellerinizin güzelleşmesi için gül yağını badem yağı ile karıştırıp kullanabilirsiniz. Alerjik ciltler, egzamalı ciltler ve açık yaralara … Continue reading Gül Yağı

Ardıç Katranı

” Ardıç Katranı Ardıç Katranı,bir ağaç olan, ardıçtan elde edilen ardı katranı ve ardıç katranı yağı, deri hastalıklarında kullanılan maddelerdir. Haricen, deriye sürmek yoluyla (1 K. katran ve 9 K. vazelin karışımı) kullanılır. Ülkemizde, bu katran yerine, Andız katranı, Çam katranı veya Sedir katranı kullanılmaktadır. Yağı, ergenlik, egzama, saçkıran, kellik, uyuz ve sedef hastalığında kullanılır. … Continue reading Ardıç Katranı

Baobab Yağı

” Baobab Yağı Baobab Yağı,  afrika ve İskandilav ülkelerinde kozmetik sanayinin göz bebeği durumundadır,bugün dünyanın en ünlü kozmetik markaları ürünlerinde baobab yağını kullanmalarının ana sebepleri şunlardır: Baobab tohumlarından elde edilen baobab yağı sağlıklı bir cilt için gerekli olan A, C, D, E, F Vitaminleri ve beta-karoten, amin asitler, tartarik asiti yüksek miktarda içerir. Baobab yağı … Continue reading Baobab Yağı