Etiket araması: sindirime yardımcı

Tarhun Otu Yağı

” Tarhun Otu Yağı Tarhun Otu Yağı, tarhunun yapraklaranının buhar distilasyonu ile elde edilir. Yaprak ve dalları iyot, mineral tuzlar, A ve C vitamini yönünden zengindir.   Körpe ya da kurutulmuş yaprakları pek etkili çeşnisi nedeniyle, Fransızlarınki gibi dünyanın en seçkin mutfaklarında baharat olarak bolca kullanılmaktadır.   Tarhun Otu Yağı Faydaları 1. Zararsız ve etkili bir … Continue reading Tarhun Otu Yağı

Ayva Yaprağı

” Ayva Yaprağı Ayva Yaprağı, yapraklarının çayı kalp ağrılarına iyi gelmekte. Sakinleştirici özelliği bulunmaktadır.  Sindirime, ekşime sonucu kusmaya iyi geldiği gibi, bronşite, mide ağrılarının sağaltımında da kullanılabilir. Ayva Yaprağı Çayı, kaynatılıp içilirse ishali kesmektedir. Öksürüğü keser. Ayva yaprağı kaynatılır suyu ile gargara yapılır, bu uygulama boğaz ağrısını ve şişliğini giderir. Göz beyazı, göz kapak ve kirpiklerinin … Continue reading Ayva Yaprağı

Tarhun

” Tarhun Tarhun yapraklı dalları iyot, mineral tuzlar, A ve C vitamini yönünden zengindir. Körpe ya da kurutulmuş yaprakları pek etkili çeşnisi nedeniyle, Fransızlarınki gibi dünyanın en seçkin mutfaklarında baharat olarak bolca kullanılmaktadır. Bitkinin tıbbi etkileri ve bunlardan yararlanma yöntemleri 1. Zararsız ve etkili bir iştah açıcıdır. 2. Sindirim salgılarını artırarak sindirimi kolaylaştırır. 3. Mide … Continue reading Tarhun

Çemen Tohumu

” Çemen Tohumu Çok keskin kokulu olan çemen otu tohumlan, % 30’a varan oranda yapışkan bitki sıvısı ile uçucu ve sabit yağlar; trigonellin, kolin ve kumarin adlı maddeleri içerir. Bazı ülkelerde baharat olarak kullanılan bu tohumların bizdeki başlıca kullanım alanı, pastırma imalatıdır. Burada tohumlar ezilip pastırmanın üzerine sıvanan keskin kokulu “”çemen”” adlı macunun içine ana … Continue reading Çemen Tohumu

Şerbetçi Otu

” Şerbetçi Otu Şerbetçi Otu, bitkisi uçucu yağ, acı maddeler (humilon, lupulon), reçine, tanen ve mum içerir. Dişi çiçekleri strobili lupuli adlı bir maddeyi oluşturur. Bu madde en az 1200 yıldan beri bira yapımında kullanılmaktadır. Hangi Hastalıklarda Kullanılır: Bitki sinirleri yatıştırıcı, ağrıları rahatlaştırıcı ve idrar söktürücü te sirdedir. Asabiye ve mide ağrılarına karşı kullanılır Şerbetçiotu … Continue reading Şerbetçi Otu

Melek otu Kökü

” Melek Otu Kökü Melek Otu Kökü, maydanozgiller familyasından, iki-dört-yıllık dayanıklı otsu bitkilerdir. Kuzey Yarıküre ve Yeni Zelanda’da yetişen otuz kadar melekotu türü vardır. Bunlardan konumuz yönünden önemli olanları Angelica Sylvestris ve Angelica Archangelica (A. officinalis) adlı iki türdür. Bursa yöresinde bunlarla reçel yapılır. Bitkinin kökü, tanen ve uçucu yağlar içeren esmer renkli, özel kokulu, … Continue reading Melek otu Kökü

Fesleğen

” Fesleğen Fesleğen, hangi hastalıklarda kullanılır; Antispastik te siri vardır. Ağrıları keser , iltihaplanmaya karşı, terletici ve hafif uyarıcı. Mide ağrılarında ve bağırsak sancılarında, yorgunluk ve sinir buhranı, (depresyon) hallerinde tabik olunur. Halk tababetinde, nefes darlığı, boğmaca, bağırsak gazları, böbrek ve mesane iltihapları, dizanteri vesairede kullanılmasını tavsiye eder. Haricen diş etleri ağrılarında (ağız çalkalamakta) , … Continue reading Fesleğen