Etiket araması: tonik

Tarhun Otu Yağı

” Tarhun Otu Yağı Tarhun Otu Yağı, tarhunun yapraklaranının buhar distilasyonu ile elde edilir. Yaprak ve dalları iyot, mineral tuzlar, A ve C vitamini yönünden zengindir.   Körpe ya da kurutulmuş yaprakları pek etkili çeşnisi nedeniyle, Fransızlarınki gibi dünyanın en seçkin mutfaklarında baharat olarak bolca kullanılmaktadır.   Tarhun Otu Yağı Faydaları 1. Zararsız ve etkili bir … Continue reading Tarhun Otu Yağı

Limon Kabuğu Yağı

” Limon Kabuğu Yağı Limon Kabuğu Yağı, bağışıklık sistemini uyarıcı ve kan temizleyicidir. İştah açar. Hazmı kolaylaştırır.Antiseptik özelliğe sahiptir ve vücudu gribal enfeksiyonlara karşı korur.cİdrar yollarını temizler, vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olur.   Boğaz ve bademcik iltihabını tedavi eder.Mide yanmasına iyi gelir. Tonik olarak kullanılır.Kalp ve damar tıkanıklığını açıcı özelliğe sahiptir Uyarı: Cilt için kullanılırken … Continue reading Limon Kabuğu Yağı

Ebe Gümeci

“Ebe Gümeci Ebe Gümeci, labadanın yapraklarında çeşitli mineral ve vitaminler; kazık köklerinde nişasta, şekerler, reçine ve antrakinon türevleri bulunur. Anadolu’nun bazı yerlerinde labada yapraklarıyla salata, sebze yemekleri ve ‘efelek dolması’ denilen özel etli yemeği yapılır. Meyvelerinin demlendirilmesiyle yapılan ‘gığış çayı’ bazı yerlerde çay yerine içilir. Kullanılan Kısımlar: Çiçek ve yapraklar kullanılır. Çiçekler, çiçek açma zamanının … Continue reading Ebe Gümeci

Papatya

” Papatya Papatya, yol ve avlu boylarında , tarla mera gibi yerlerde bulunur. Yapısı: 50 cm. kadar yüksek sap çok dallıi çıplak bir yıllık otsu bitkidir. Yapraklar almaşık, iplik şeklinde ikişer tüysü bölümlü , çiçekler sap uçlarında, çiçek tablasında toplu ve uzun saplıdırlar. Kenar çiçekler sarı, borumsu, iki cinsiyetlidir. Çiçek tablası, mayıs papatyasına has konik … Continue reading Papatya

Labada Çiçeği

” Labada Çiçeği Labada Çiçeği, aprakları almaşık dizili, saplı, uzunca, oval ya da elips biçimli ve kenarları hafif dalgalı olur. Yazın açan çiçekleri gövdenin tepesinde kırmızımsı yeşil renkli salkımlar halinde bulunur. Bitki, çiçeklerinden olgunlaşan meyvesindeki tohumlarla çoğalır.  Labadanın yapraklarında çeşitli mineral ve vitaminler; kazık köklerinde nişasta, şekerler, reçine ve antrakinon türevleri bulunur. Anadolu’nun bazı yerlerinde … Continue reading Labada Çiçeği

Mısır Püskülü

” Mısır Püskülü Mısır Püskülü, buğdaygiller familyasındandır. Anayurdu Güney Amerika olan mısır, Amerika Kıtası’nın keşfinden sonra denizciler tarafından Avrupa’ya getirilmiştir. Oradan da, Afrika anakarasından, Mısır üzerinden ülkemize getirildiğinden, dilimizde bu bitkiye mısır adı verildiği sanılmaktadır. 2 m’ye kadar boylanabilen, biryıllık dayanıklı tahıl ve kültür bitkisidir.  Mısırın kökleri toprakta derine kadar iner, kalın ve bol saçaklıdır. … Continue reading Mısır Püskülü

Ardıç Katranı

” Ardıç Katranı Ardıç Katranı,bir ağaç olan, ardıçtan elde edilen ardı katranı ve ardıç katranı yağı, deri hastalıklarında kullanılan maddelerdir. Haricen, deriye sürmek yoluyla (1 K. katran ve 9 K. vazelin karışımı) kullanılır. Ülkemizde, bu katran yerine, Andız katranı, Çam katranı veya Sedir katranı kullanılmaktadır. Yağı, ergenlik, egzama, saçkıran, kellik, uyuz ve sedef hastalığında kullanılır. … Continue reading Ardıç Katranı

Ispanak Tohumu

” Ispanak Tohumu Ispanak Tohumu , dünyada ve ülkemizde bol bol üretilen ve tüketilen sebzelerden biridir. Pek çok çeşidi bulunan ve oldukça kolay yetiştirilen ıspanak, biryıllık otsu bitkidir. Güçlü bir kazık kökü ile buna bağlı toprağın yüzeyine yakın gelişen ince saçak kökleri vardır. Yapraklarının biçim, renk, etliliği bakımından ve bir de yaprak ayasının düz ya … Continue reading Ispanak Tohumu