Etiket araması: yatıştırıcı

Mercan Köşk

” Mercan Köşk Mercan Köşk, ballıbabagiller familyasındandır. Akdeniz havzası bitkisidir. Çeşitli türleri ülkemizde de Trakya, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yabani olarak yetişir. Kayalık ve kurak yerlerde rastlanan, çalı görünüşlü, hoş kokulu bitkilerdir Yabani mercan köşkün topraküstü kesimlerinde, karvakrol ile timol adlı maddeleri içeren uçucu yağ, asitler, tanen ve acı esanslar bulunur. Bazı yerlerde yaprakları … Continue reading Mercan Köşk

Karabaş Suyu

” Karabaş Suyu Karabaş Suyu, oldukça Faydalıdır ve Özel Mineral ve Vitaminler İçerir. Karabaş Otu Yaprağı Suyu Kullanımı:Karabaş Otu Yaprağı Suyu   ile doldurulmuş çay bardağını su ile tamamlayıp içiniz .Bu İşlemi günde aç karnına günde 3 defa yapınız.Kür halinde 45-60 gün devam edilmesi önderilir.Bilinen yan etkisi bulunmamaktadır. Muadillerinden 2 Kat Daha Fazla Konsantsrasyon Karabaş Otu … Continue reading Karabaş Suyu

Oğul Otu

” Oğul Otu Oğul Otu, ballıbabagiller familyasındandır. Akdeniz havzasının bitkisi olup Güney Avrupa’da yaygın biçimde tarımı yapılmaktadır. Ülkemizde de Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişir. 100 cm. kadar boylanabilen, dayanıklı çokyıllık otsu bitkidir. Gövdesi dört köşe kesitli, tüylü ve dallara ayrılan yapıdadır. Oval biçimli, kenarları dişli ve tüylü yaprakları limon kokulu olur. Yaz mevsiminden sonbahara … Continue reading Oğul Otu

Papatya

” Papatya Papatya, yol ve avlu boylarında , tarla mera gibi yerlerde bulunur. Yapısı: 50 cm. kadar yüksek sap çok dallıi çıplak bir yıllık otsu bitkidir. Yapraklar almaşık, iplik şeklinde ikişer tüysü bölümlü , çiçekler sap uçlarında, çiçek tablasında toplu ve uzun saplıdırlar. Kenar çiçekler sarı, borumsu, iki cinsiyetlidir. Çiçek tablası, mayıs papatyasına has konik … Continue reading Papatya

Buğday Yağı

” Buğday Yağı Buğday Yağı, Buğday binlerce yıldır insanoğlunun en önemli besin kaynağıdır. En eski uygarlıklardan beri sadece besin olarak kullanılmayıp ayrıca sayılı bir şifa aracıdır. Buğday yağı emiştirme ve sıkma yöntemi ile elde edilmektedir. B vitaminleri ve mineraller içerir. Halk tebabetinde kullanıldığı durumlar Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Beyni ve gözü kuvvetlendirir. Zihin yorgunluğuna iyi … Continue reading Buğday Yağı

Şerbetçi Otu

” Şerbetçi Otu Şerbetçi Otu, bitkisi uçucu yağ, acı maddeler (humilon, lupulon), reçine, tanen ve mum içerir. Dişi çiçekleri strobili lupuli adlı bir maddeyi oluşturur. Bu madde en az 1200 yıldan beri bira yapımında kullanılmaktadır. Hangi Hastalıklarda Kullanılır: Bitki sinirleri yatıştırıcı, ağrıları rahatlaştırıcı ve idrar söktürücü te sirdedir. Asabiye ve mide ağrılarına karşı kullanılır Şerbetçiotu … Continue reading Şerbetçi Otu

Şahtere

” Şahtere Şahtere, yaprak, çiçek ve sapları; kısaca tüm topraküstü kısımları tanen, potasyum tuzları, acı bir tat veren fumarik asit ile fumarin adlı alkoloiti taşırlar. Hangi Hastalıklarda Kullanılır:iştihayı tahrik eder,bağırsak zaafiyeti (atoni),iştahsızlık,sarılık,verem hastalıklarında kullanılır.Haricen gıcık,cilt likenlerine karşı kullanılır. Şahtere otu halk tababetinde sarılık, basurlar, yüz ve beden sivilceleri, su toplama, kabız, sirace, bağırsak tembelliği, fena … Continue reading Şahtere

Meyan Kökü

” Meyan Kökü Meyan Kökü, baklagiller familyasındandır. Anayurdu Avrupa’nın güneyi olan, dayanıklı çokyıllık otsu bitkidir. Ülkemizde Ege, Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yaygın olarak, özellikle akarsu kıyılarında yetişir. 50-100 cm. kadar boylanabilir. İnce uzun, koyu yeşil renkli yaprakçıklardan oluşan bileşik yaprakları; yaz mevsiminde bitkinin yaprak koltuklarında seyrek başaklar halinde açan mavimsi mor, bazen beyaz … Continue reading Meyan Kökü

Melisa Yaprağı

” Melisa Yaprağı Melisa Yaprağı, ballıbabagiller familyasındandır. Akdeniz havzasının bitkisi olup Güney Avrupa’da yaygın biçimde tarımı yapılmaktadır. Ülkemizde de Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişir. 100 cm. kadar boylanabilen, dayanıklı çokyıllık otsu bitkidir. melisa sitral, stranellal, linalol ve pinemi içeren uçucu yağlar ile flavon ve reçine içerir. Körpe yaprakları hoş limon kokusunu vermesi için salatalara, … Continue reading Melisa Yaprağı

Keten Tohumu

” Keten Tohumu Keten Tohumu, Ketengiller familyasının örnek bitkileridir. Anayurdu Akdeniz havzasıdır. 100 kadar keten türü olup bu türlerden bazısı ülkemizde yetişmektedir. Bunlardan Yabani ketenin (L. angustifolium) kültüre alınmasıyla elde edilen Keten bitkisi (L. usitatissimum) konumuzla en çok ilgili olan türdür. 30-100 cm. boylanabilen biryıllık bir tarım bitkisidir. Keten bitkisinin tohumlarında linoeik, linolenik ve oleik … Continue reading Keten Tohumu