Kayısı Çekirdeği Yağı

Kayısı Çekirdeği Yağı

Kayısı Çekirdeği Yağı, hiçbir ısıl ve kimyasal işleme maruz bırakılmadan soğuk sıkım metodu üretilip, ambalajlanmıştır.
Kayısı çekirdeği yağı % 34 oranında omega 6 ve % 62 oranında omega 9 yağ asitleri içerir. Abhazlar ve Navajo Kızılderilileri üzerinde yapılan araştırmalarda hiç kanser vakasına rastlanmamıştır.
Pakistan’a komşu küçük bir prenslik olan hunzakut’ta şimdiye kadar hiç kanser olayına rastlanmadığı ve bu bölgenin özelliği ise temel besinlerinin kayısı ve kayısı çekirdeği içi olduğu bildirilmektedir. Bunun sebebi araştırıldığında bu toplumlarda kayısı çekirdeğinin çok tüketildiği görülmüştür.
 Kayısı çekirdeği yağı, doğada en fazla B17 vitamini içeren gıdadır. B17 vitamini kanserli tümör hücrelerinin küçülmesini sağlayan önemli maddelerin başında gelmektedir. İyi huylu tümörlerin, kötü huylu tümöre dönüşmesini engeller. Ayrıca Bebe yağlarının temel maddesi kayısı çekirdeği yağıdır.
Tohumlarından soğuk presleme yöntemiyle kozmetik ve gıda amaçlı çok değerli sabit yağ elde edilir. Hassas ciltlere uygun, çabuk emilebilen ince bir yağ olup, göz çevresi, dudaklar, meme çevresi gibi cilt bölgelerinde kullanılır. Aromaterapide temel yağ olarak E vitamini bakımından zengin olması nedeniyle tercih edilmektedir.
İçerik : %100 Kayısı Çekirdeği Yağı (Karışım yağ ve taşıyıcı yağ içermez.)
Halk tebabetinde kullanımı:
Romatizmal ve sinir sıkışması ağrıları için masaj yağı olarak kullanılır.
Kayısı çekirdeği yağı özellikle ileriki yaşlarda ortaya çıkan kırışıklıkları azaltır.
Kayısı çekirdeği yağı yoğun miktarda A vitamini içerdiğinden cildi nemlendirir, doğal bir canlılık ve parlaklık  verir, sivilceleri kurutur.
Selülit kremi ve birçok cilt bakım kreminin ana maddesini oluşturur.
Kaysı çekirdeği potasyum ve magnezyum bakımından da zengin olup bunun yanı sıra fosfor, kalsiyum ve demir de içermektedir. B grubu vitaminler bakımından  kayısı meyvesine kıyasla daha zengin olduğu bilinmektedir.
Hassas ciltlere uygun, çabuk emilebilen ince bir yağ olup, göz çevresi, dudaklar, meme çevresi gibi cilt bölgelerinde kullanılır.
Düzenli olarak yüze uygulandığında güneş lekelerinin giderilmesini sağlar. Çok etkili bir masaj yağı ve güneş yağıdır.
Arı Sokmalarında Oluşan Kızarıklıklarda, böcek Isırmasında oluşan Kızarıklıklarda,