Muscat Yağı

Muscat Yağı Mis Cevizi Yağı

Muscat Yağı Mis Cevizi Yağı, yaş meyvelerinin ekstraksiyonu ile elde edilir.

Diyareyi durdurmak,Mide bulantısı, sindirim sistemindeki gaz birikimi ve gastrik spazmları kesmek,Sindirim sistemindeki mukozanın enflamasyonunu iyileştirmek,Çeşitli kanser türlerine karşı,Bazı böbrek hastalıklarına karşı,Uykusuzluğu gidererek uyumaya yardımcı olarak,Halüsinojen özelliğinden faydalanmak için (suistimal edilmekte),Menstürel akışı uyararak şiddetlendirmek için,Medikal aborsiyonu (düşük yapmayı) tetiklemesi için oral yoldan (ağızdan alınarak) kullanılmaktadır.

Muskat yağı halk arasında,Analjezik (ağrı kesici),Romatizma ağrılarına karşı,Ağız yaraları ve diş ağrılarını gidermek için ise topikal olarak (sadece etkilenen bölgenin üzerine) kullanılmaktadır.

Muskat yağı kozmetik sanayinde, çeşitli kozmetik ürünlere hoş koku vermesi amacıyla kullanılmaktadır.