Rezene Yağı

Rezene Yağı

Rezene Yağı

Rezene Yağı, buhar distilasyonu ile elde edilir.Pressleme ile elde edilen sabit yağıdır. Anavatanı Akdeniz ve Yakın Doğu’dur.  Rezenenin tohumları protein ve yağ bakımından zengindir. Rezene bitkisinin yapraklarından buhar distilasyonu yöntemi kullanılarak elde edilmektedir. İçeriğinde anethol ve astragol gibi maddeler ihtiva eder. Bileşimin en önemli meddesi Anethol’dur ve % 30-60 arsındadır. Bu anason ile aynı aromaya sahiptir. Ayrıca acı kafur’a benzer tat da bir madde daha vardır. Buda fenchon’dur. bunun oranı uçucu yağda % 10-20 arasında değişir. Ayrıca Fosniculin ve methylchavicol bulunur. Meyve endospermi % 12-18 yağ, % 14-22 protein içerir. Genel olarak uçucu yağ oranı ile meyve uzunluğu arasında bir ilişki vardır.