Sucuk Baharatı Ve Bağırsağı

HALK ARASINDA KULLANIMI:

Sucuk baharatımız: Asırlık Dizdar baharat tecrübesiyle
Sucuk için malzemeler sitemizde ve işyerlerimizde
bağırsak ve baharat olarak,Sadece baharat olarak, sadece bağırsak olarak olarak, ve 20 metrelik bir bağ bağırsak olarak satılmaktadır. Baharat kendi formülümüz ile hazırlanmaktadır.
Fiyatları oldukça ekonomik son derece lezzetli ve sağlıklı ürünlerdir.
Satıştaki ürünümüz 5 kiloluk sucuk yapımı içindir,daha fazla sucuk yapımınız için 5 kg ve katlarını satın alabiliriniz.
Dizdar baharat  (Sucuk)
İçindekiler;
Kurutulmuş sebzeler,tuz kimyon karabiber yenibahar karanfil muskat  tatlı tozbiber  Karanfil sarımsak  soğan maydanoz ve toz biber
50 gram sucuk baharatı 1 kg kıyma içindir..
1 Kg kıymaya 1 metre bağırsak gereklidir satışta ki ürünümüzde,fire verebileceği düşünülerek 6 metre bağırsak konulmuştur.35-40 cm bağırsaktan bir kangal sucuk elde edilir.
Baharatın ideal ölçüsü ise bir kilo kıymaya 50 gram 5 kilo kıymada 250 gramdır
Baharatın İçinde tuz ve sarımsak mevcuttur,Ayrıca başka malzemelerede gerek yoktur.
Sucuğun kabarması ve için beş kilo kıymaya dilerseniz 1 çay bardağı doğal maden suyu ve çorba kaşığı patates nişastasıda koyabilirsiniz.
Hazırlanışı
Kıymanın içine  sucuk baharatını koyup,kıymanızı iyice yoğurunuz..
Kıymayı takriben (mevsim sıcaklığına göre)10 saat kadar dinlendiriniz.
Sucuk Baharatının için sucukta ideal olan tuz miktarı  vardır,Ancak dileğinize göre arttırmak için doluma geçmeden önce köfte halinde pişirip tuz oranını kontrol edebilirsiniz
Sonra doluma geçiniz..
Kasap Köfte Yapımında ise;
Bir kilo kıymaya sucuk yapımındaki uygulama gibi 25 yada 50 gr.
 sucuk baharatı kullanabilirsiz.
Diğer yemeklerdede iyi bir çeşnidir..
SUCUKTAKİ HİLELER
Sucuğun ucuz satılmasının çeşitli nedenleri olabileceğini kaydeden Prof. Dr. Meltem Serdaroğlu şöyle konuştu:
“Ucuz sucuklarda değişik katkı maddeleri, kayıt dışı ve kontrolsüz kesim etleri kullanılıyor. Usulüne göre üretim yapılmıyor. Süt tozu, soya gibi insan sağlığına zarar vermezse de sucukta kullanılmaması gereken ürünler kullanılıyor. Beyaz et ile karıştırılarak yapılan sucuklarda etikette belirtilenden daha fazla beyaz et kullanılıyor. Sucuk sadece et, yağ, baharat ve katkı maddeleri kullanılarak fermante yöntemiyle üretilir.” (aa)

0 Yorum

Bir yorum yazın