Bamya ve Tohumunun Diyabet İçin Faydaları
Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinde ortak kararı bamyanın doğrudan diyabet tedavisi olarak başarıyla kullanılıp kullanılamayacağına karar verdi
Bamya Ve Bamya-Tohumu Bamya Ve Bamya-Tohumu
Bamya ve Tohumunun Diyabet İçin Faydaları
Bamya nedir?
Bamya “bayanın parmakları” olarak da bilinir, yeşil çiçekli bir bitkidir. Bamya, ebegümeci ve pamuklu bitki ailesine aittir. “Bamya” terimi en yaygın olarak bitkinin yenilebilir tohum kabukları anlamına gelir.
Bamya uzun zamandan beri sağlık bilincine sahip bir gıda olarak tercih edilmektedir. Bamya ve Bamya Tohumunu içindeki zenginlikler ve faydaları
Potasyum
Potasyum nedir?
Potasyum, yediğiniz yiyeceklerde bulunan bir mineraldir. Aynı zamanda bir elektrolittir. Elektrolitler vücutta elektriksel darbeler iletir. Aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli temel vücut fonksiyonlarına yardımcı olurlar:
kan basıncı
normal su dengesi
kas kasılmaları
sinir uyarıları
sindirim
kalp ritmi
pH dengesi (asitlik ve alkalilik)
Potasyum vücut tarafından doğal olarak üretilmez, bu nedenle potasyum bakımından zengin yiyecek ve içeceklerin doğru dengeli tüketilmesi önemlidir .
Çok az potasyum tüketmek , ciddi sağlık sonuçlarına yol açabilir. Bununla birlikte, çok fazla almak , geçici veya uzun vadeli sağlık sorunlarına da nedende olabilir.
Sağlıklı böbrekler vücuttaki normal potasyum seviyelerini korur, çünkü idrar yoluyla fazla miktarları atarlar
Potasyum kaynakları
Potasyum en yaygın olarak gıdalardan elde edilir. Potasyum bakımından zengin kaynaklar şunlardır:
kayısı, muz, kivi, portakal ve ananas gibi meyveler
Bamya ,yeşil yapraklı sebzeler, havuç ve patates gibi sebzeler
yağsız et
26 Ocak 2016 tarihinde George Krucik, MD, MBA tarafından tıbbi olarak değerlendirildi – Kathryn Watson tarafından yazıldı.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.