Baobab Yağı

Baobab Yağı

Baobab Yağı,  afrika ve İskandilav ülkelerinde kozmetik sanayinin göz bebeği durumundadır,bugün dünyanın en ünlü kozmetik markaları ürünlerinde baobab yağını kullanmalarının ana sebepleri şunlardır:
Baobab tohumlarından elde edilen baobab yağı sağlıklı bir cilt için gerekli olan A, C, D, E, F Vitaminleri ve beta-karoten, amin asitler, tartarik asiti yüksek miktarda içerir.
Baobab yağı soğuk presleme yöntemiyle elde edilir. Kokusu hafif çatlak notalar barındırır ve çok güzeldir.
Kuruyan ve susuz kalmış, tahriş olmuş ciltleri yatıştırır, nemlendirir, güneş yanıklarının hızlı iyileşmesini sağlar.Cilt tarafından kolay emilir ve cildin elastikiyetini arttırır, yaşlanma etkileriyle savaşır cilt dokusunu, hücre yenilenmesini destekler.
Güçlü antioksidan görevi görür, erken yaşlanmaya karşı cildi korur, lekeleri ve izleri azaltır. Çatlakların önlenmesinde de ön plana çıkmaktadır ve özellikle hamile kadınların yardımcısıdır.
Baobab yağı, saç bakımında da bir adım öne çıkmaktadır. Saç ve saçlı deride çabuk ve kolay emilir, açılmış saç pulcuklarını, kırılmış saç köprülerine, güçlü şekilde nem ve elastikiyet kazandırarak saçı ve saçlı deriyi besler. Baobab Yağı egzama ve sedef, ciltte oluşan skarlaşma, dermatit ve cilt kanseri hastalığının tedavisinde de iyileşmeye yardımcıdır.
Peki baobab yağı nasıl kullanılır.Organik baobab yağı cilde bir kaç damla alınarak hafif masaj yaparak kullanılabileceği gibi mevcut nemlendirici kreminizin içerisinede 7-8 damla damlatarak kullanabilirsiniz.Özellikle boyun,boyun altı ve dekolte bölgelerindeki sarkma sorunlarındada yine 4-5 damla kullanmanız kafi gelecektir.Saçta direk firiksiyon yada mevcut şampuan içerisine dökülerekte kullanılabilir.
Kuruyan, susuz kalmış, tahriş olmuş ciltleri yatıştıran baobab yağı özellikle saf kullanıldığında daha etkilidir. Baobab yağından birçok krem, serum, losyon yapılmasına karşı hiçbirisi, saf baobab yağının kullanım etkisini vermez. Bu bitkisel yağ nemlendirir, güneş yanıklarının hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Cilt tarafından kolay ve hızla emilir, cildin elastikiyetini arttırır, yaşlanma etkileriyle savaşır cilt dokusunu, hücre yenilenmesini destekler.
Baobab yağının içerdiği yağ asitleri şunlardır
Oleik Asit: %30-42
Palmitik Asit: %18-30
Stearik Asit: %2-9
Linoleik Asit: %20-35
Baobab yağının bir diğer özelliği cildinizdeki nemi uzun süre muhafaza etmesidir, bu etkisi ve besleyici özellikleri sayesinde baobab yağı sürülen bölgelerde bir ışıltı ve canlılık olur ama bu etkiyi cildinize sürdüğünüz başka yağların parlama etkisiyle karıştırmayın. Baobab yağı, hızla emilir cildinizde ışıltılı bir görünüm bırakmasına rağmen yağlı durmaz.
Baobab yağını saç bakımlarında kullanmak için baobab yağının içine;
20 ml boabab yağı
10 Damla biberiye
10 Damla Limon
10 Damla Nane yağları ilave edip saçlarınıza diplere firiksiyon yapınız.
Satın almak için linki tıklayınız:
 Baobab yağını cilt bakımında kullanmak için ;
20 ml baobab yağı
10  damla  Kayısı çekirdeği yağı
10  damla  Çuhaçiçeği yağı
  5  damla  Damla sakızı yağı
  5 damla   Gül yağı
 10 damla üzüm çekirdeği yağı
 Yarım çay kaşığı Katı hindistan cevizi yağını karıştırarak cilt bakımından çok iyi sonuç alırsınız.
Boabab yağı ile haftada 1 kez uygulanabilecek cilt maskesi
Ancak butün bunlardan öncede boabab yağı tek başına da cilt bakımında etkilidir.
20 ml kaşığı boabab yağı
3 Çorba kaşığı kil
2 Çorba  Kaşığı süt
1 çorba kaşığı jojoba yağı
1 Tatlı kaşığı greyfurt yağı
 Üstte saydığımız yağları ve killeri iyice harmanlayın haftada bir kez uygulayın yarım saat sonra yüzünüze  soğuk su ile yıkayın ve  boabablı cilt bakıp formulunden uygulayın.