Mutfak Baharatları

Mutfak Baharatları Doğadan Sağlığınıza hemen satın al veya detaylı incele bu deneyime sende şahit ol tüm mutfak baharatları ürünlerimiz orjinal kendi üretimimizdir

En doğal ve kaliteli baharatlar’ı sunuyoruz bunun garantisi veriyor arkasında duruyoruz.

Tüm ürünlerimiz en iyi şekilde üretilir,muhafaza edilir ve teslim’i gerçekleşir ayrıca Aktarland bir Dizdar Baharat iştirakıdır.

Bir aşçı hangi baharatı veya otu hangi yemekte kullanması gerektiğini biliyorsa o yemeği çok daha lezzetli yapacaktır. Bir aşçının ot ve baharatları iyi bilmesi gerekir çünkü ot ve baharatlar sadece yemeklere değil, içeceklere ve yağlara da lezzet katar.

Birçok ot, baharatlar arasında da sayılabilmektedir, bu yüzden hangisinin ne olduğunu bilmek gerekir. Ot ve baharatlar taze veya kuru olarak kullanılabilir. Kuru olanlar iyi kurutulur ve saklanırsa taze olanlardan daha kuvvetlidir fakat tazeler görüntü ve lezzet yönüyle daima tercih edilmelidir.

Otlar yemeğe daha çok güzel koku katar. Baharatlar ise yemeğe aroma katarken lezzet de kazandırmaktadır. Baharat genellikle tropikal bölgelerde yetişir ve iştah açıcı özelliği ile bilinir. Köri gibi bazı bitkiler ise hem ot hem de baharat olarak kullanılır. Baharatların tümü, aroma veren yumru köklerin, meyvelerin, tohumların, ağaç kabuklarının çoğunlukla kurutulmuş halidir.

Baharatlar yiyeceklerde koruyucu özellik oluşturur ve bozulmadan dolayı oluşan kokuları bastırır. Tane olanlar ise kullanmadan önce öğütülmelidir.

Gösterilen sonuç sayısı: 13

Show sidebar