Etiket araması: ishal

Karaçalı

” Karaçalı Karaçalı, kuru, otlu, taşlık yerlerde, çalılıklar arasında, orman alanında ve memleketin sıcak bölgelerinde bulunur. Kullanılan kısımlar: Meyveler; Meyveler( ağustos-eylül aylarında) toplanır. Meyveler sopalanarak düşürülür ve toplanır. Gölgede veya 45 dereceye kadar ısılı fırınlarda kurutulur. Kuru meyveler açık kahverengi , kokusu, kekre tattadır. % 12 rutubete müsaade edilir. Torbalarda paketlenir. Kuru ve havadar binalarda … Continue reading Karaçalı

Kafur Yağı

” Kafur Yağı Kafur Yağı, Kafur ağacının toprak üstü kısımların ekstraksiyonu ile elde edilir. Faydaları ve Kullanımı Genç kafur ağacının kökünden gövdesinden elde edilir. Sril Lanka`da Çin ve Japonya`da yetişir. Kâfur yağı beyaz renkte billuri bir maddedir. Faydaları: Kan dolaşımını stimule eder. Serinletici ve tonik etkisi vardır. Boyun ağrılarında kullanılmaktadır. Stresin giderilmesinde etkisi mevcuttur. Kas … Continue reading Kafur Yağı