Karanfil Yağı

Karanfil Yağı

Karanfil Yağı, Karanfil Tomurcuklarından ekstraksiyonla elde edilir.

Mersingiller familyasındandır. Yağmurlu sıcak ayların hakim olduğu bir iklimde yetiştiğinden sürekli yeşildir. Karanfil ağacının boyu 10-20 metre uzunluğundadır. Yaprakları eliptik veya geniş mızrak şeklinde, kenarları düz, derimsi, karşılıklı olarak dizilmiş olup 2-3cm uzunluğunda bir sapa sahiptir. Çiçekleri sap ucunda demet şeklinde 10-15 adeti bir arada, beyazımsı pembe veya beyazımsı sarı renktedirler.

Anayurdu Endonezya olup günümüzde ise daha çok Afrika kıtasının doğusundaki Zengibar ile Hint Okyanusundaki diğer adalarda yetiştirilmektedir.Türkiye’de ancak seralarda veya evlerde süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir.

Karanfil tomurcuklarında ogenol (ojenol) adı verilen hidrokarbon, şahsilik asit ve karyofillin içeren bir uçucu yağ  bulunur