Hastalıklar

Terleme

blank
 Tarif 1-
ARDIÇ TOHUMU:  1  bardak kaynar suya, 2-4 gr ezilmiş ardıç tohumu konur, 15-20 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
Veya ardıç uçucu yağından günde 2-6 damla su veya şekerle alınır.
Tarif 2-
FUNDA YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya,10 gr funda tohumu konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak
içilir.
Tarif 3-
SIĞIR KUYRUĞU YAPRAĞI: 1
bardak kaynar suya, 4 gr ufalan-mış yaprak konur, 10 dk bekletilir,günde 2-3 bardak içilir. 
Tarif 4-
OĞULOTU: 1 bardak kaynar su-ya, 4-10 gr ufalanmış yaprak konur, 10 dk bekletilir, yemeklerden evvel veya sonra günde 3 bardak içilir. Bitki toz haline getirilir, günde 3-4 defa 1-4 gr içilir.tohumu toz haline 
getirilir, günde 3 defa 3 gr içilir.Taze bitki sıkılır, suyundan yarım fıncan içilir.
Tarif 5-
ŞAHTERE OTU: 1 bardak kaynar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
Tarif 6-
PAPATYA: 2 bardak suya, papatya, kayış kıran(yandakdikeni)
labada,menekşe,şahtere, ayrık kökü ve mürver çiçeği karışımından 5 gr konur, 5-10 dk kaynatılır, günde  1 bardak birkaç defada içilir.
Tarif 7-
MERCAN KÖŞK: 1 bardak kaynar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir,
günde 2-3 bardak içilir. Mercan köşk toz haline getirilir,günde 3 defa 1-3 gr içilir.Mercan köşk yağından günde 3 defa 1 damla şekerle alınır.
Tarif 7-
IHLAMUR: 1 bardak kaynar suya, 2 gr ıhlamur konur, 10 dk bekletilir, günde 3-5 bardak içilir. Ihlamur toz haline getirilir, günde 3-5 defa 1-4 gr içilir.10 gr ıhlamur, 10 gr ahududu meyvesi, 500 gr suya, 2 kaşık konur, 10 dk kaynatıhr, 10 dk bekletilir, sabah akşam 1 bardak içilir.
10 gr ıhlamur, 10 gr nane, 10 gr mürver çiçeği kanştırılır, 2 bar-dak kaynar suya, 1 kaşık konur, 10 dk bekletilir, sabah-akşam 1 bardak içilir.
Tarif 8-
KÎMYON: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr kimyon konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içi-lir.
Kimyon toz halinde günde 5-6 defa 0.5-1 gr içilir. 
Tarif 9-
MAYDANOZ TOHUMU: 1 bar-dak kaynar suya, 4-10 gr tohum konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
Kuru maydanoz aynı şekilde ha-zırlanır, günde 2-3 bardak içilir. (Maydonoz kökü aynı maksat-larla kullanılır)
Tarif 10-
ÜZERLIK TOHUMU: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr tohum veya ince kıyılmış kök konur, 10 dk bekletilir, günde 1-2 bardak içi-lir.
tarif 11-
ÇÖVEN KÖKÜ: 1 bardak kay-nar suya, 2 gr kök konur, 10 dk bekletilir, günde 20-100 gr içilir. 
Tarif 12-
MlNE ÇIÇEĞI: 1 bardak kaynar suya, mine çiçeği yaprak veya köklerinden 10 gr konur, 10 dk bekletilir, çay gibi içilir. 
Tarif 13-
MÜRVER ÇIÇEĞI: 1 bardak kaynar suya, 8-15 gr çiçek veya yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.