Turşular
Turşular sağlığa yararları arasında diyabet kontrolü, gelişmiş sindirim , karaciğer koruması,
probiyotik tedariği ve ülserlerin iyileşmesi için gerekli katkılar sağlayan önemli vitaminler , mineraller
ve antioksidanlar bulunmaktadır . Dekapaj, en eski gıda koruma yöntemlerinden biridir . Modern
soğutmanın icat edilmesinden önce, gelecekteki tüketim için çeşitli yiyecekleri korumanın tek yolu,
asitleme idi. Genel olarak, dekapaj, egzotik veya mevsimsel olan ve doğa ve ekim ile sınırlı gıdaları
korumak için bir yöntem olarak başlamıştır.
Dekapaj işlemi genellikle yaklaşık 4000 ila 5.000 yıl öncesine ait olduğu düşünüldüğü için Hindistan’a
kadar uzanabilir . Ülkemizde Kış aylarının soğuk belli başlı gıda üretimi az olduğundan , yaz aylarında
gıdaların bol ve üretimin bol olmasıyala, kış aylarında tüketilmek fazla yiyeceğin korunmasına ihtiyaç
duyulmaktadır ve bu ihtiyacın karşılanmasını sağlayan dekapaj işleminin adı ise Turşudur.
Oryantal tarzda uzun ömürlü turşu hazırlamanın geleneksel yolu, tuz , yağ ve kuru biber tozu gibi
katkı maddeleriyle karıştırılmış malzemeler kullanır . Bu bileşenlerde belirlenen oranlara göre eklenir.

Uygun fiyat,hızlı teslimat ve taksitli online ödeme avantajları ile hemen sipariş verebilirsin ve kapına kadar getirebilirsin.

Seçiminizle eşleşen ürün bulunamadı.