Çörek Otu, Çörek tohumunun yapısındaki sert selüloz tabakası sebebiyle bu tohumun direkt olarak tüketildiğinde ince bağırsak iç yüzeyini yaralayabildiği bilinmektedir. Ayrıca çörek tohumu bütün olarak tüketildiğinde insan vücudunda selülozu yeterince parçalayabilen enzim olmadığı için ve çörek tohumlarının sindirim enzimlerine karşı dayanıklı olduklarından dolayı, midede parçalanmadan ve vücudumuza daha merhaba bile diyemeden büyük bir kısmı dışkı yolu ile vücuttan atılır. Bundan dolayı soğuk preslenmiş çörek tohumunun yağ haliyle tüketilmesinin vücudumuz için çok daha yararlı olduğu kanıtlanmıştır.
Çörek otu içinde elementler, enzimler, vitaminler özelikle çok miktarda selenyum, çinko, demir, bakır, kalsiyum mineralleri ve etken madde olarak; E vitamini ihtiva eder. Oleik asit, Omega3, Omega6 ve % 58 oranında temel yağ asidi bulunmaktadır.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.