Tarhana Otu belirgin kokusuyla kolay tanınabilen tarhana otu, alternatif tıbbın uzun yıllar kullandığı bitkidir. Şifa kaynağı olarak adlandırılan tarhana otu, yağ olarak da kullanılabiliyor. Tarhana otu nedir, nasıl kullanılır, faydaları nelerdir, ne işe yarar, hangi mevsimlerde bulunur, zararları var mıdır gibi soruların yanıtlarını derledik.”
Tarhana otu, halk arasında çörtük otu olarak bilinir. Hoş görüntüye sahip olan tarhana otu, keskin kokuya sahiptir. Sağlık için birçok faydası olduğu söylenebilir. Ülkemizde en çok kullanılan bitkilerden biridir.
Tarhana Otu Nedir?
Boyu maksimum 30 santimetreye kadar uzanabilen tarhana otu çalı şeklinde yapıya sahiptir. Yeşil renkli olan bitkinin sarı renkli küçük çiçekleri bulunur. Maydanozgiller familyasına ait olan tarhana otu, ılıman havalarda daha iyi yetişebilen, yabani bitkidir. İnsan vücuduna sağladığı faydalar ile sıklıkla tercih edilen bitkilerden biridir.
Tarhana Otu Ne İşe Yarar?
Tarhana otu, böbrek taşına yararlı bitkilerden biridir. Alternatif tıp alanında böbrek taşı için kullanılmaktadır. İdrarda bulunan enfeksiyon atılması için yarar sağladığı söylenebilir.
Tarhana Otu Nerede Yetişir ve Bulunur?
Tarhana otu en çok Ege bölgesinde yetişen bitki türüdür. Ege bölgesinde, Aydın, İzmir ve Manisa illerinde daha çok bulunan ot türüdür.
Tarhana Otu Hangi Mevsimde Olur?
Tarhana otunun mevsimi yaz aylarıdır. Yaz aylarında kurutularak kış aylarında soğuk algınlığı için yaygın kullanılır. Kış aylarında bağışıklık güçlendirici yapısı nedeniyle tercih edilmektedir.
Tarhana Otu Nasıl Kullanılır?
Tarhana otu sıklıkla tarhana yapımında kullanılır. Bunun yanında bitki kurutulduktan sonra kekik ve benzeri baharatlar gibi yemeklerde tercih edilebilir.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.