Daha Detaylı okumak için linki açınız
Şerbetçi otu, bilimsel olarak Humulus lupulus olarak bilinen çok yıllık otsu bir bitkinin tohum kozalaklarıdır . 1000 yıldan uzun bir süredir popüler alkollü içeceklerde şerbetçiotu önemli bir bileşen olmuştur ve özellikle son yıllarda bira üretimi dünyanın bazı bölgelerinde gerçek bir Rönesans geçirdiği için şerbetçi otu yetiştirilmeye devam edilmiştir.
Şerbetçiotu sadece bira içinde stabilize edici bir ajan olarak hareket etmekle kalmaz, aynı zamanda üretim sırasında içeceğe farklı tatlar ve bazı antibakteriyel / antioksidan koruma sağlar. Neredeyse tüm biralarda şerbetçiotu bulunurken temel maddelerden biri olarak kabul edilmez – örneğin, maya, su, arpa . Birada koruyucu ve sabitleyici olarak hareket ederler, ancak neredeyse her zaman dahil olurlar. Malt’ın dahil edilmesi biraya bir tatlılık verirken, bu tohum kozalakları acı ekleyebilir ve çeşidi çeşitli şekillerde dengeleyebilir.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.