Bal & Pekmezler
Bal & Pekmezler , dünyanın her yerinde 2,500 yıl boyunca sayısız kültürler tarafından kullanılmıştır. Balın sayısız
faydaları olduğu gibi, Ayurvedik tedaviler gibi geleneksel ilaçların önemli bir unsuru haline gelmiş olsa
da, bilim adamları, özellikle de hastalıkların iyileşmesinde modern tıb’tada yararlarını
araştırılmaktadır. Balı bu kadar popüler kılan nedir? Büyük olasılıkla, tüketilebileceği kolaylıktır. Biri
direkt olarak yiyebilir, reçel gibi ekmeğin üzerine koyup, meyve suyuyla veya şeker yerine herhangi
bir içecekle karıştırılır veya bir ilaç yapmak için ılık su, limon suyu, tarçın ve diğer bitkilerle karıştırılır
diyet amaçlı kullanılır . Tadı ve sağlığa faydaları nedeniyle herkes tarafından zevkle kullanılır hale
getirilmiş ve son derece kullanışlı olarak çok yönlü hale getirilmiştir.
Pekmezlerin sağlığa yararları vücudu sıcak tutmak ile ilgili problemlerden, obezite, diyabet , stres ,
kanser , genişlemiş prostat, akne ve diğer cilt bozukluklarını gidermek için dahi kullanılmaktadır.
Ayrıca kabızlık , baş ağrısı ve anemide rahatlama sağlar . Kemik ve saç sağlığını iyileştirmeye yardımcı
olur, elektrolit dengesini, cinsel sağlığı korur, sinir sisteminin işleyişini sağlar ve İyileşmeyide
hızlandırır . Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirmeye, sağlıklı hemoglobin düzeylerini korumaya ve
vücutta yeni hücrelerin oluşumunu iyileştirmeye yardımcı olur.